Ärtsoppa, vegetariskÄrtsoppan hör torsdagen till! Och den behöver inte innehålla fläsk för att smaka bra - här är en vegetarisk variant. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Blötlägg ärtorna, minst 4 timmar, gärna över natten. (Lång blötläggning förkortar koktiden.) Skölj ärtorna noga och koka upp dem med vattnet och salt. Skumma av. Skala och skär löken i klyftor och tillsätt den. Koka ärtorna mjuka, det tar ungefär en timme, lite beroende på hur länge du blötlagt dem innan, och på ärtornas lagringstid. Tillsätt buljong och kryddor. Smaka av och späd med lite mer vatten efter tycke och smak. Servera med sötstark grovkorning senap. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmåkakorKringlorAtt bjuda på småkakor är allt annat än småaktigt! Att baka kringlor är motsatsen till krångligt! LammreceptLyckas med lamm
Lamm är rejäl mat. Smakrikt i sig själv och ofta använt till kryddiga rätter. En lammstek i ugnen är riktig festmat som passar året om – både varm och kallskuren. Få rätter värmer lika mycket som en lammgryta, gärna med svamp eller rotfrukter. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|