Ost och svampsoppaEn ny favoritsoppa! Riktigt smakrik och krämig soppa med god och tydlig ostsmak. Som förrätt till kraftigare mat eller serverad som lunch med ett gott bröd. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Grovhacka löken och vitlöken. Rensa och skär svampen i små bitar. Hetta upp smöret i botten på en kastrull stor nog att rymma soppan. Färs lök och svamp så den får lite färg och börjar mjukna. Tillsätt buljongen, peppar, körvel, grädden och mjölken. Låt soppan koka upp och småputtra i cirka 10 minuter. Ta grytan från värmen och mixa soppan helt slät och lite luftig. Riv osten. Blanda majsstärkelsen med vattnet. Sätt soppan på spisplattan och rör eller vispa ner den rivna osten medan du värmer soppan. När osten löst sig helt och soppan är slät vispas majsstärkelsen ner. Det går fint att använda en stavmixer till både mixandet och vispandet. Värm tills soppan tjocknat något. Blir den för tjock så späd med mjölk eller buljong. Smaka av soppan och salta vid behov. Varmhåll fram till servering. Kommentar av
gnufunk@hotmail.com
22 augusti 2011
Denna är kanske godare? Med lite surdegsbröd? Puss Kommentar av
Isabelle
18 november 2010
Jag kan inte forsta hur jag helt har missa den har underbara sidan! Jag har provat en massa recept och det blir alltid skiiiit gott! I den har soppan hade jag oregano istallet for korvel for det hade jag ingen. Osten vart parmesan och sa hade jag i lite chillikrydda!! Hur gott som helst!! Tack for en god soppa!! Kommentar av
Anna
23 februari 2010
Helt klart värt att prova! Supergod! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarFrallor för allaMed våren kommer ljusare morgnar. Dags att stiga upp och baka morotsbullar kanske? PannkakorPannkakor är svaret!Slut på middagsidéer mitt i veckan? Vispa ihop en pannkakssmet vetja! Bröd till julJulens bästa brödAtt baka vörtbröd är tradition sedan 1600-talet i Sverige. Vörten görs av mältad säd och används till att göra öl. Den är mörk och smakrik och gör vörtbrödet fullt av smak och färg. Numera används oftast vörtmix på påse eller flytande vört. Gott julbröd kan också bakas på porter. Vi bjuder på ett kryddigt, lite sött bröd som är typiskt i svensk tradition med smak av fänkål, anis och pomerans. Glöm inte knäckebrödet, förresten! Förvara det torrt så håller det länge. Till sillen eller skinkan eller en enkel skiva ost förtjänar knäckebrödet, bakat på surdeg, en hedersplats på julbordet. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Jättegod soppa!
Tack för denna sida - en dröm på nätet!