Köttsoppa med rotfrukterEn kraftig soppa som kräver lite koktid men tillsammans med bröd blir en utmärkt huvudrätt. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skär köttet i större bitar. Koka upp en liter vatten tillsammans med lagerblad, vitpeppar och 1 tsk salt. Låt köttet koka upp och skumma sedan noga. Låt koka under lock i cirka 1 timme. Under tiden: Rensa och skala rotfrukterna. Klyfta löken och strimmla purjolöken. Tärna potatis, morot och palsternacka. När köttet kokat mjukt, ta upp och låt svalna. Rör ner tomatpurén i grytan. Lägg grönsakerna i vattnet och koka i cirka 10 minuter, tills de mjuknat. Skär köttet i mindre bitar och lägg tillbaka i grytan. Låt koka upp och smaka sedan av med salt och peppar. Servera med bröd, ost och gärna crème fraiche eller yoghurt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! ChokladbollarBaka de godaste chokladbollarna!Chokladbollar måste inte smaka barnkalas. Har du tröttnat på klassikern med kokos kan du prova våra chokladbollar med kakao nibs! FrukostbullarBaka tre sorters bullar av samma deg!Nybakade frukostbullar får den segaste morgon att ljusna. Prova att baka tre sorters bullar av samma deg! SemlorDags för semlor!Över hela Sverige äter vi semlor just nu. Vad en riktigt bra semla är råder det delade meningar om. Vissa vill äta sin semla som en traditionell hetvägg med varm mjölk. Andra föredrar någon ny variant eller startar mjukt med mindre semlor för att inte få nog för tidigt. Passa på att njuta av en god svensk tradition! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|