MorotssoppaEn god, lättlagad och vacker soppa som passar fint både som lunch, förrätt och enklare huvudrätt. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och tärna morötterna och löken. Fräs i smör i botten av soppkastrullen. Pressa ner vitlöksklyftan och red med mjölet. Tillsätt buljongen och låt soppan koka upp och småkoka i 15 minuter. Tag grytan av värmen, tillsätt crème fraiche och mixa soppan helt slät och lite luftig, gärna med stavmixer. Smaka av med muskot och salt. Varmhåll soppan fram till servering och servera gärna med yoghurt och nybakat, grovt bröd. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Irene
18 november 2021
Väldigt god soppa. Lätt att göra och bra om man har morötter hemma, som kanske börjar bli lite mjuka. Dessutom en extra klick crème fraiche på soppan och baguette till. Kommentar av
osignerat
24 september 2013
Kan man byta ut vetemjölet så soppan blir glutenfri?
Redaktionens kommentar
Prova med att byta ut vetemjölet mot majsena. Tillsätt lite i taget. Lycka till!
Kommentar av
Tina
3 januari 2013
Jätteod soppa. Jag har nyss ätit den till lunch. Tyckte den var lite för snäll i smaken först, och läste då att en del av er hade haft i lite cayennepeppar, så då tog jag lite sådant i soppan, det gjorde susen. Vet också att jag hört att man kan prova med saft av pressad apelsin till just morotssoppa, någon som provat? Jättegod soppa var det, högt betyg till den här. mvh/ Kommentar av
Sofia
13 april 2012
Jag har det ÖVERLÄGSET GODASTE receptet på Morotssoppa. Denna soppa brukar folk, som påstår att de inte ens tycker om soppa, gilla jättemycket! Jag lagar den när jag inte kommer på något annat att göra, och den är alltid lika god! Pröva själv :) Du behöver: 500-800g morötter, en rejäl purjo, 2-3 grönsaksbuljongtärningar, 2msk mjöl, en klick smör, 1 liter vatten, en burk creme fraiche (inte lätt för då skär det sig av någon anledning) salt och peppar. Riv morötter i valfri storlek, skär purjon fint. Fräs detta i kastrullen med en klick smör tills morötterna börjar ge ifrån sig vätska. strö över mjölet och blanda ihop så det blir lite smetigt (dra av kastrullen medans för annars bränns det lätt) späd nu ut detta lite i taget med buljongen som du tidigare blandat ihop (värm upp vattnet med buljongtärningarna). Låt sedan koka i ca 10 min. Häll i creme fraichen och blanda ihop tills den smält helt. Smaka av med lite salt och peppar. Ibland kan det behövar mer/mindre buljongtärningar i vattnet. Beror lite på hur mycket morötter man tar. Supergott! Kommentar av
Jonas
25 oktober 2011
Lite curry gör soppan gaaaaaaaaaaalen Kommentar av
Erik
22 juni 2011
För er som tycker att den blir lite smaklös kan jag rekommendera cayennepeppar, blir bättre drag i soppan då. Svar av Tina
3 januari 2013
Det gjorde jag, toppengott! Kommentar av
Xania
19 mars 2011
Riv ner lite färsk ingefära i soppan. Mängd efter tycke och smak. Kommentar av
kristina
15 november 2010
Ska det inte vara någon vätska förutom cream fraice?
Redaktionens kommentar
Jo "1 liter grönsaktsbuljong". Det går fint med vatten och två buljongtärningar.
Svar av Namn/signatur
13 januari 2011
Haha trodde du att de bara skulle vara cream fraice! Kommentar av
Sanna
17 mars 2010
Åååå inget skämt, den här soppan gjorde sig verkligen med muskot!!! Mums Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HallonHallonår hela åretNär man kämpat sig genom snåret och fintat hallonmaskarna är det bara ren njutning kvar. Tårta fylld med halloncurd, någon? HelgmenynTacksam ugnsrättAubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning. GratängreceptGoda gratänger värmer
Att låta middagen sakta koka samman i ugnen medan man själv dukar är en bra början på en god kväll. Bekvämt, tidseffektivt men framförallt gott! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Har en fråga kan man ha även lite grädde i denna morotssoppa och ingefära?