Grön ärtsoppaEn enkel soppa med läckert grön färg. Passar som förrätt eller lunch. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka lök och vitlök. Fräsa den lätt i olja i botten av soppkastrullen. Tillsätt dragon och de krossade pepparkornen. Späd med hälften av buljongen och koka upp. Tillsätt ärtorna och koka fem minuter. Mixa nu soppan helt slät. Späd med resten av buljongen och cidern och koka upp. Varmhåll soppan och smaka av med vinäger. Vill du ge soppan en rundare smak vispar du ner grädden innan servering. Servera med bröd som en enkel lunchsoppa eller i små portioner som förrätt.
Redaktionens kommentar
Frysta ärtor går bra.
Svar av Namn/signatur
3 oktober 2011
Jag föreslår frysta ärtor,men det är klart att du kan använda ärtor på burk.. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MidsommarMatjessill i ny kostym!
Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen! PizzaNy sajt!Ännu en god nyhet i början på året: Pepparochsalt presenterar en ny sajt med bara pizzarecept ! PajreceptFetaostpajVissa smaker passar helt enkelt kusligt bra ihop. Har de en gång ätit fetaost tillsammans med oliver så förstår du det. Lägg till smaken av varm tomat och krydda försiktigt med rosmarin och några tag med pepparkvarnen... Nu finns ett nyskapat recept på fetaostpaj för alla pajälskare! Servera med sallad, balsamvinäger och nybakat bröd. Helt enkelt och bara godast! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Köper man ärtorna på burk?