Fransk löksoppaHärligt kraftig soppa som går lätt att laga och som värmer fint speciellt som förrätt eller enklare mål. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och skär lökarna i tunna skivor, fräs dem lätt i smöret, de ska inte få färg. Strö över mjölet, och rör ner det varsamt. Späd med vattnet och buljongen. Tillsätt vitt vin och kryddorna. Koka på svag värme runt 15 minuter. Skär brödet i tärningar och rosta dem i ugnen. Servera med riven ost som strös direkt på soppan. Soppan kan också med fördel gratineras med brödet och osten flytande på toppen. Häll upp soppan i ugnssäkra portionsskålar, lägg en brödskiva över varje skål. Strö över riven ost och gratinera i ugn, 250 grader i ungefär 10 minuter, tills osten fått färg. Servera genast! Kommentar av
Catrine Heinestam
20 november 2009
Hej, Vi gjorde denna löksoppa i häromdagen och sex ökar gjorde att vattnet knappt täckte löken. Soppan blev mer som pizzasallad fast med lök istället. Lökar är ju så olika stora. Är det inte bättre att skriva hur många dl skivade lök det skall vara? Mvh Catrine
Redaktionens kommentar
Du har en poäng, vi ska titta på det.
Kommentar av
Kilogram
26 maj 2010
Jag håller med föregående talare ! Sånt som kan variera i storlek ska anges i vikt, tex potatisar, morötter mm mm Kommentar av
Ola Rosenqvist
11 juli 2010
Sen får man ju ha lite känsla...att slaviskt följa ett recept är mycket märkligt Kommentar av
pha@foss.dk
24 augusti 2010
God soppa MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Bröd till julJulens bästa brödKryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd! MidsommarMatjessill i ny kostym!
Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen! LyxfikaBästa bakelsetipsen
Gott till helgfika eller kanske lite vardagslyx? Det finns bra knep för att piffa upp de enklaste kakorna. Klassiska havreflarn med glass, smörkräm eller sylt mellan blir de riktiga minibakelser. Rulltårta i snygga skivor, gärna med lite spritsad grädde eller bär på är snabbakelsen framför andra. Gärna smaksatt med arrakssmörkräm eller romrussin… Nybakade choklad– och nötmuffins eller mjuka vinbärsmuffins… Lite spritsad grädde eller vaniljglass på toppen – Lagom mycket krångel, snyggt och gott! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Hur många msk vetemjöl???