Helgrön basilikasoppaEn smakrik och nyttig soppa som passar även den som äter vegankost. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka löken och fräs den mjuk i en matsked olivolja i botten på en kastrull stor nog att rymma soppan. Späd med buljongen och låt koka upp. Tillsätt broccolin och låt koka i cirka fem minuter. Tärna squashen och fräs den i en matsked olivolja i en panna eller sautös, låt den få färg och ställ sedan åt sidan. När broccolin mjuknat, ta av från värmen. Lägg i de rensade vitlöksklyftorna och basilikan. Mixa sedan soppan slät, med mixer eller stavmixer. Blanda ner squashen. Smaka av soppan med citronsaft och svartpeppar. Varmhåll soppan utan att den kokar. Rosta nötterna hastigt i en torr stekpanna så de får färg. Skala och skär avokadon i klyftor och lägg upp i serveringsskål. Servera soppan varm, tillsammans med avokadoklyftor och rostade nötter. Ett gott bröd passar också bra till. Svar av Teresa
22 december 2010
Den både smakar bra och ser fin ut... Kommentar av
1
13 augusti 2009
WOW Svar av 2
17 mars 2010
Fast 4 gram basilika verkar aningen snålt eller... MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SockerkakorKlassisk kaka står sig genom trender.Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit! BrowniesLyxiga browniesVi älskar brownies! Dessa småsega, chokladstinna chokladrutor som passa till både lyxig fika och uppskattad efterrätt. Vi bjuder på några nya recept: Gör favoriten romrussinbrownies med hemgjorda romrussin i kakan. Laga läckra brownis med vit choklad eller kanske brownies med muscovadosocker... Bättre än hembakade brownies kan det inte bli! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
En absolut höjdare. Hoppa inte över rostningen.