![]() ![]() Ärtsoppa, med fläskEn klassisk ärtsoppa som smakar bra inte bara på torsdagar! Lättlagat och mustigt, med senap och bröd är ärtsoppan rena festmaten! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Blötlägg ärtorna, minst 4 timmar, gärna över natten. Skölj ärtorna noga och koka upp dem med vattnet och salt. Skumma av. Skala och skär löken i klyftor och tillsätt dem. Lägg i hela köttbiten och låt den koka med soppan hel. Tag upp köttet när det är mört (det kan de vara innan ärtorna är klara). Skär det i tärningar och lägg i det igen när soppan kokat färdigt. Koka ärtorna mjuka, det tar ungefär en timme, lite beroende på hur länge du blötlagt dem innan, och på ärtornas lagringstid. Tillsätt buljong och kryddor. Smaka av och späd med lite mer vatten efter tycke och smak. Servera med sötstark grovkorning senap. Efter ärtsoppan serverar du med fördel, som bekant, pannkakor - mängder av pannkaksrecept hittar du på pannkakor.se! ![]() ![]() 28 januari 2011
12 timmar!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Kan även tillagas utan blötläggning i ugnen 100 grader 12 timmar