![]() ![]() Pumpasoppa![]() Att laga pumpasoppa är lätt! Du får enkelt en god soppa som räcker till många! Du behöverReceptet är för 6 personer.
Gör så här:Välj en pumpa på minst två kilo (större om du tänker servera soppan i pumpan!). Tvätta och borsta pumpan helt ren. Vill du servera soppan i pumpan skär du först av ett lock av pumpans övre del. Sedan gröper du ur pumpan och skär fruktköttet i mindre bitar. Väg upp 1,2 kilo av pumpan. Hacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i botten av soppkastrullen och fräs löken och vitlöken mjuk. Tillsätt pumpan och buljongen. Låt koka upp och koka i 15 minuter. Tag soppan från värmen och mixa soppan helt slät. Vispa ner crème fraichen. Värm på soppan. Smaka av soppan med rosépeppar, salt och vitpeppar. Förvärm den urgröpta pumpan med hett vatten och häll den varma soppan i pumpan precis innan servering. Ett nybakat bröd med smör passar fint till! Antingen ett ljust bröd, typ franskbröd eller ett grovt, lite sötare bröd med mycket hela korn. Tips! En variant av servering är att ugnsbaka hel pumpan i 180-200 grader i 35-40 minuter, med soppan i. Ställ pumpan i ett ugnsfast fat i ugnen och servera soppan tillsammans med lite av pumpans fruktkött som nu är genombakat och mjukt. ![]() ![]() ![]()
|
|