SpenatsoppaEn lättlagad och snabb soppa som värmer gott! Receptet är inskickat av en av våra läsare; tack Elin för receptet! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Hårdkoka äggen. Hacka och fräs lök och vitlök i smör tills löken är genomskinlig. Blanda ner den tinade spenaten och låt fräsa i cirka 5-10 minuter. Blanda ner vetemjöl och rör om. Rör ner vatten och buljongtäningar. Koka upp, låt puttra i cirka 10 minuter. Blanda i matlagningsgrädden. Salta och peppra efter smak. Servera med kokta ägghalvor och ett gott bröd! Kommentar av
Hanna
23 januari 2012
Måste man ha grädde i ? Tacksam för svar :)
Redaktionens kommentar
Grädde lyfter fram och rundar av smaken. Den kan dock bytas mot crème fraiche eller uteslutas. Bäst blir det nog trots allt med grädde i! Lycka till!
Kommentar av
osignerat
27 oktober 2011
Jag och min familj älskar denna soppan! Vi har förutom ägghalvor (som läggs i tallriken) så kokar jag även köttbullar/frikadeler (stavning?) i soppan. Super gott! Kommentar av
Josephine
18 maj 2011
Väldigt god soppa! Jag brukar mixa soppan innan grädden går i samt ha i en skvätt citron och lite chilipeppar. Ägghalvorna läggs i soppan innan servering. Kommentar av
Krukväxten
13 oktober 2009
Den här soppan var riktigt god! jag körde med mixer-staven innan jag hade i grädden så den fick en slät och fin konsistens, hade också i lite cayenne peppar som "stingade" till den en aning. det blev GOTT Kommentar av
MER
26 juli 2009
Jag ska precis göra den. Jag älskar spenatsoppa och jag hoppas att denna är lika god som den jag har ätit förut. :) Kommentar av
Taty
1 juni 2009
Det var enkel och god tycker jag!!! Kommentar av
osignerat
19 maj 2009
smakade bra! Kommentar av
S
11 januari 2010
Lägger ni i ägghalvorna i soppan? Svar av B
27 februari 2011
Nej, man har ägghalvorna vid sida om Kommentar av
David
23 februari 2010
Jag gjorde soppan nyss till min familj och är bara 16 år. Alla blev nöjda och det var mättande. Super lätt och gott. Jag la ägghalvorna i tallrikarna efter jag hade lagt upp soppan. Körde utan mixerstaven för det skulle bli lite motstånd. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Enkel festmatViltskav till mer än bara grytor!Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag! BakabullarHeja kanelbullen!Fira en brungräddad fikafavorit! Den 4 oktober är det kanelbullens dag! PåskgodisPåskens bästa godis
Skärtorsdagens påskkärringar och själva påskaftons äggjakt - det finns verkligen tillfällen för att njuta av sötsaker till påsk. Eget påskgodis lagar du enkelt hemma! Gör vit chokladtryffel som får stuns av lime eller rulla små chokladbollar med nötter och frukt till de vuxna. Marsipan går alltid hem, gärna i form av påskägg smaksatta med arrak. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Saknar en SÖK ruta!!