SpenatsoppaEn lättlagad och snabb soppa som värmer gott! Receptet är inskickat av en av våra läsare; tack Elin för receptet! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Hårdkoka äggen. Hacka och fräs lök och vitlök i smör tills löken är genomskinlig. Blanda ner den tinade spenaten och låt fräsa i cirka 5-10 minuter. Blanda ner vetemjöl och rör om. Rör ner vatten och buljongtäningar. Koka upp, låt puttra i cirka 10 minuter. Blanda i matlagningsgrädden. Salta och peppra efter smak. Servera med kokta ägghalvor och ett gott bröd! Kommentar av
Hanna
23 januari 2012
Måste man ha grädde i ? Tacksam för svar :)
Redaktionens kommentar
Grädde lyfter fram och rundar av smaken. Den kan dock bytas mot crème fraiche eller uteslutas. Bäst blir det nog trots allt med grädde i! Lycka till!
Kommentar av
osignerat
27 oktober 2011
Jag och min familj älskar denna soppan! Vi har förutom ägghalvor (som läggs i tallriken) så kokar jag även köttbullar/frikadeler (stavning?) i soppan. Super gott! Kommentar av
Josephine
18 maj 2011
Väldigt god soppa! Jag brukar mixa soppan innan grädden går i samt ha i en skvätt citron och lite chilipeppar. Ägghalvorna läggs i soppan innan servering. Kommentar av
Krukväxten
13 oktober 2009
Den här soppan var riktigt god! jag körde med mixer-staven innan jag hade i grädden så den fick en slät och fin konsistens, hade också i lite cayenne peppar som "stingade" till den en aning. det blev GOTT Kommentar av
MER
26 juli 2009
Jag ska precis göra den. Jag älskar spenatsoppa och jag hoppas att denna är lika god som den jag har ätit förut. :) Kommentar av
Taty
1 juni 2009
Det var enkel och god tycker jag!!! Kommentar av
osignerat
19 maj 2009
smakade bra! Kommentar av
S
11 januari 2010
Lägger ni i ägghalvorna i soppan? Svar av B
27 februari 2011
Nej, man har ägghalvorna vid sida om Kommentar av
David
23 februari 2010
Jag gjorde soppan nyss till min familj och är bara 16 år. Alla blev nöjda och det var mättande. Super lätt och gott. Jag la ägghalvorna i tallrikarna efter jag hade lagt upp soppan. Körde utan mixerstaven för det skulle bli lite motstånd. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SoppreceptKlassiska sopporNär det är grått ute värmer en soppa. Laga klassisk gulaschsoppa eller vegetariskt! Koka syltBär kvar i frysen?Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken! BlåbärstiderDet lyser blått i blåbärsskogen!Egentligen är det inte svårare än blåbär med mjölk, som är så himmelskt gott. Fast honung och vanilj gör smoothie med blåbär till något alldeles särskilt. Prova också belgiska våfflor med vispgrädde, blåbär och nyslungad honung! Eller blåbärspaj? Lite belöning med en gång vill man väl ha efter en myggig dag i skogen! Och så kokar vi förstås in så mycket blåbärssylt det bara går, att spara till höstens och vinterns grötskålar eller pannkaksfester. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Saknar en SÖK ruta!!