JordärtskockssoppaFestsoppan som går lika bra en vardagskväll. Härligt krämig med fin smak och lätt att laga! Vill du göra den i förväg får det fin att frysa. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala skockorna och dela dem i mindre bitar. Skala potatis och lök. Skär potatisen i bitar och finhacka löken och vitlöken. Fräs löken i smör på låg värme tills den är mjuk och genomskinlig. Tillsätt potatis och skockor och häll på buljongen. Låt soppan koka samman i 15-20 minuter. När alla är mjukt mixar du soppan helt slät med en stavmixer och tillsätter sedan vin eller cider, samt créme fraiche. Mixa eller vispa slätt och smaka sedan av med peppar. Varmhåll och servera soppan med krutonger, varm toast eller nybakat bröd. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakakakaBanankaka som muffinsBanankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, hållbar och saftigt god. Varm vegoVarm vegogryta med quorn och chili!
Bönor och linser är framtidsmat. Miljöbra, proteinrika och fulla med smak. Billiga mättande och framförallt goda! Och det är länge sedan nu vi bara åt bruna bönor till fläsk … Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|