Svampsoppa i förväg?
Jag undrar om jag kan göra en svampsoppa eller en potatis- och purjolökssoppa två dagar innan den ska serveras? Klarar den sig i kylen?
- Malin
Allt beror på hur soppan hanteras. Kyls den snabbt och sedan står kallt och ostört kan det nog gå bra i två dagar. Men jag skulle nog göra soppan en dag i förväg, speciellt svampsoppan. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! TårtorTårtor för alla tillfällenSommaren är högsäsong för tårtor. Prinsesstårta med hallon och vaniljkräm sätter guldkant på skolavslutningen eller födelsedagen! BagelsAnnorlunda fikabrödBagels är det perfekta brödet både frukost, lunch och fika. Prova citronbagels! SoppreceptSquashsoppaSquash, som finns i mängder av varianter och färger är utmärkt att servera som soppa. Ofta mild i smaken och med en vacker färg, även när den mixas slät. Tillsammans med nybakat bröd och kanske lite fräst skogssvamp lyser squashsoppan fint på middagsbordet! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|