RotfruktssoppaEn av våra läsare som kallar sig Spettan, har skickat in följande härliga rotfruktssoppa. Tack Spettan! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Koka upp 1 l vatten med buljongtärningarna, chilin och kryddblandningen. Skiva rotselleri, morötter och potatis. Potatisen i centimetertjocka skivor, rotsellerin och morötterna något tunnare eftersom de tar längre tid att koka. Lägg i dem när vattnet har kokat upp. Låt koka tills de är mjuka, ca 10-15 minuter. Ta upp bitarna och mixa till en ganska slät konsistens. Blanda med spadet och smaka av med citronjuice, salt och peppar. Kommentar av
Annika K
20 juni 2010
Toppenrecept för mig att ha som grund efter min viktop sen är det bara att lägga till proteiner MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Sallad till buffénSomrig sallad till buffénNej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén. PastapyttLättlagad svamplyxVi är mitt uppe i svampälskarnas årstid och skogen är fylld med fin svamp. Svamp ger fin smak åt en rad rätter. Och det behöver inte ta lång tid att lyckas – en lätt svampsoppa eller stuvning till crepes går fort. Likaså en god viltpaj eller viltgryta. Att laga vardagspasta med festsmak gör du lätt i en svamppytt med tortellini, kyckling och skogssvamp. Garanterad svamplycka för alla! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Hej Spettan! Vad menas med en näve iransk kryddblandning? Hur många matskedar är en näve? och vad heter kryddblandningen?
Spännande recept som jag gärna provar!