Pumpasoppa med lime och vitlökSmakrik och läcker höstsoppa! Passar hela hösten och gärna på Halloween. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och kärna ur pumpan. Skär bort trådar och tärna pumpan grovt. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken mjuk i olja på låg värme. Löken ska vara riktigt mjuk och få en sötaktig smak. Tillsätt nu pumpan och buljongen. Låt koka upp och koka samman i cirka 15 minuter. Mixa soppan helt slät och varmhåll. Vispa grädden löst. Använder du matlagningsgrädde som inte går att vispa hoppar du över detta steg. Tvätta limefrukten noga och finriv/ raspa skalet. Rör ur i soppan. Smaka sedan av soppan med vin eller cider och svartpeppar. (Vill du göra soppan i förväg förbereder du fram hit. Det går bra att göra dagen före.) När smaken är bra - rör försiktigt ner grädden och varmhåll soppan fram till servering. Nybakat bröd och rostade pumpafröer är gott till! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SkorporKnaprigt med snitsLitet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan! RabarberRabarbertiderRabarberns syrliga smak lyfts fram fint av sötma. Passa på att lagra ett stycke försommar till gråare dagar i form av chutney eller sylt! Fast allra godast är rabarbern förstås just nu i en rabarberpaj. Med kardemumma, kolasmak eller havretäcke kanske? Och så kan du se fram emot att göra rabarber- och jordgubbssaft, när den tiden kommer... Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|